VZ Assurantien

‘Aflosboete’ huizenbezitters in gang gezet voor 2019
Gisteravond meldde het AD dat volgens Haagse bronnen het nieuwe kabinet waarschijnlijk met grote haast een einde zal maken aan de belastingvrijstelling op een afgelost huis. Vandaag heeft staatssecretaris Menno Snel van Financiën na de ministerraad bevestigd dat de ‘aflosboete’ voor huizenbezitters niet eerder wordt ingevoerd dan in 2019, zoals in het regeerakkoord staat. Wel begint het kabinet al met de voorbereiding, omdat de Belastingdienst er extra tijd voor nodig heeft.
Het AD had het gisteravond over geruchten vanuit Den Haag dat Rutte III haast wil maken met de afschaffing van de Wet-Hillen, terwijl in het regeerakkoord de invoering pas in 2019 is voorgesteld. Vandaag is gebleken dat de eerste stappen zijn gezet om de wet af te schaffen. Die wet regelt dat woningbezitters die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost, een belastingvoordeel genieten.
Aflosboete
Het kabinet-Rutte III wil van die regeling uit 2005 af. Bij nieuwe hypotheken ben je immers verplicht om af te lossen, als je de rente van de lening wil aftrekken. Oppositiepartijen schreeuwen moord en brand. Zij vinden dat met het afschaffen van de Wet-Hillen mensen worden gestraft die juist hun best deden de hypotheekschuld af te lossen Ze spreken dan ook van een aflosboete.
Bron: Amweb
Bel mij terug
Bel mij terug
Afspraak maken
Afspraak maken
Adreswijziging doorgeven
Adreswijziging doorgeven
Formulieren
Formulieren