VZ Assurantien

Belastingvoordeel hypotheekaflossers verdwijnt definitief
Een belastingvoordeel voor woningbezitters die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost, gaat geleidelijk verdwijnen.De Eerste Kamer gaf dinsdag de genadeklap, nadat de Tweede Kamer onlangs al had besloten de zogenoemde wet-Hillen af te schaffen. In die wet is de belastingaftrek geregeld.
Tegenstanders stellen dat eigenaren voortaan worden beboet voor het netjes aflossen van hun schuld, en spreken over een aflosboete. Oppositiepartijen 50Plus en PVV probeerden in de Tweede Kamer de stemming te verhinderen door urenlang te spreken.
De vier regeringspartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie), GroenLinks en de OSF-fractie in de Eerste Kamer vinden echter dat huiseigenaren met een afgeloste hypotheek niet meer anders behandeld hoeven te worden dan andere woningbezitters. Om de gevolgen van het schrappen te verzachten, is besloten de afbouw van het voordeel over dertig jaar uit te smeren.
Discussie De discussie rondom de wet-Hillen maakte de tongen los bij verschillende organisaties. Na alle ophef over de herinvoering van een belasting op een eigen woning zonder hypotheek, besloot in oktober de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de maatregel aan te passen. De ‘pijnlijke maatregel’ met het eigenwoningforfait wordt over dertig jaar uitgesmeerd, en niet over de geplande twintig jaar, om de financiële gevolgen te verzachten.

 

Bron: Amweb
Bel mij terug
Bel mij terug
Afspraak maken
Afspraak maken
Adreswijziging doorgeven
Adreswijziging doorgeven
Formulieren
Formulieren